Veelgestelde vragen

Algemene vragen

De Europese wet- en regelgeving voor het gebruik van Prepaid Cards in Europa is door de jaren heen aangepast. Deze wet- en regelgeving heet de 5th Anti Money Laundering.

De doelstelling van de 5th AML is om het betaalsysteem voor iedereen veilig te maken tegen het witwassen van geld, fraude en terrorismefinanciering. Dit betekent ook dat de controle op Prepaid Card(s) gebruik strenger is geworden.

Dit heeft als gevolg dat per heden alléén EPS Card Prepaid Mastercard® rekeninghouders waarvan hun ID en adres is geverifieerd, betalingen met hun EPS Card buiten Nederland mogen doen. Dit geldt ook voor betalen op buitenlandse websites.

EPS Basic Card is alleen voor gebruik mogelijk binnen Nederland en op Nederlandse websites met de daarvoor geldende limieten.

Wat betekent dit voor u:

Indien u graag gebruik wilt maken van de EPS Card buiten Nederland en op buitenlandse websites, dient u een upgrade aan te vragen. Dit kunt u gemakkelijk doen door in te loggen in ons klantenportaal en een kopie van uw ID en adres te uploaden via ‘Upgraden’.

 • Kopie ID: indien dit een kopie van uw identiteitskaart betreft, verzoeken wij u om zowel de voor- en de achterkant te uploaden. Indien dit uw paspoort betreft, verzoeken wij een kopie te maken van de pagina waarop uw gegevens staan te uploaden.

 • Kopie adres: dit betreft een elektriciteitsnota, waternota of een bankafschrift waarop het bij ons geregistreerde adres staat met vermelding van uw naam die overeenkomt met uw kopie ID.

 

Zonder ID en adres verificatie is het gebruik van de EPS Basic Card beperkt:

 • U kunt met de EPS Basic Card alléén betalen in Nederland, zowel online als offline.

 • U kunt maximaal €150 per maand met uw EPS Basic Card uitgeven.

 • U kunt maximaal €50 contant geld opnemen.

 

EPS Card met ID en adres verificatie, EPS Plus Card, mogen:

 • Met de EPS Plus Card betalen buiten Nederland, ook op buitenlandse websites.

 • €750 per dag contact geld opnemen bij een ATM

 • €4.500 per dag de kaart opladen met een maximum van 2 keer opladen per dag

 • €10.00 per dag saldo limiet

 

Wilt u upgraden?

U kunt de upgrade gemakkelijk zelf in orde maken:

 1. Log in op uw EPS Account en ga naar ‘Upgraden’.

 2. Upload een kleurenkopie van uw paspoort of ID. (Bij een rijbewijs ook de achterkant aanleveren).

 3. Upload een bewijs van adres. Dit mag enkel één van de volgende documenten zijn:

 • Een bankafschrift die gemakkelijk te downloaden is vanuit uw online bankieren omgeving of;

 • Energie-, water-, telefoonrekening (bijvoorbeeld uw T-Mobile of Vodafone rekening die u per e-mail ontvangt) of;

 • Belastingdocument waarop bedragen staan vermeld

 

Heeft u meer vragen? Onze klantenservice helpt u graag verder. Klik op de chat of mail of bel ons: support@epscards.com of +31 (0) 20 4161813.

Wij mogen volgens de wetgeving om uw ID vragen. Je leest hier o.a. meer over bij de Autoriteit Persoonsgegevens en in onze Privacy Policy.


Bestel direct!

Per 25 mei 2018 zijn de regels omtrent Privacy aangescherpt.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming ook wel AVG (GDPR in Engels) heeft als uitgangspunt dat burgers nog beter beschermd worden tegen misbruik van hun persoonsgegevens. Hierin wordt nog beter aangesloten bij het digitale tijdperk met grootmachten als Facebook, Google en/of Apple. Per 25 mei 2018 moesten veel bedrijven, ook European Payment Solutions, organisaties en goede doelen aan nieuwe en aanvullende regels voldoen om uw persoonsgegevens te beschermen.

European Payment Solutions heeft de AVG gezien als een mooie kans om onze bestaande bescherming nog meer uit te breiden en de veiligheid van uw gegevens en privacy nog beter te kunnen waarborgen.

De AVG is van toepassing op alle verwerkingen van persoonsgegevens. Dit zijn o.a. uw NAW-gegevens, maar bijvoorbeeld ook een IP-adres.

Wat kunt u van ons verwachten:

 • Wij hebben onze Privacy Statement geupdate; hierdoor is het voor u nog duidelijker welke gegevens wij verwerken en waarom wij dit doen. Ook vindt u hierin meer uitleg over de rechten die u heeft, bijv. om gegevens te laten wijzigen of bezwaar te maken tegen een verwerking.

 • Vanwege de verordening zullen de Algemene Voorwaarden worden aangepast. U wordt hierover geïnformeerd.

 • Ons Privacy beleid en interne werkprocessen zijn aangepast om nog beter de veiligheid van uw persoonsgegevens te waarborgen. Hierin volgen wij o.a. instructies op van de uitgever van de EPS Prepaid Mastercard: Prepaid Financial Card Services Ireland Limited (PCSIL).


Bestel direct!

PSD2 is een nieuwe Europese betaalwet. PSD2 is de Payment Service Directive 2; een herziene betaalrichtlijn die in 2018 van kracht is gegaan en de oude richtlijn vervangt. Europese banken en andere betaalinstellingen zijn vanaf dat moment verplicht om uw Particuliere Accounts (betaalrekeningen) toegankelijk te maken voor bedrijven (banken en niet-bancaire instellingen), mits u, de klant, daar toestemming voor geeft. Klanten kunnen via deze bedrijven ook betalingen doen als de bedrijven in het bezit zijn van de juiste vergunning (een bedrijf is dan een “betaalinitiatiedienstverlener”. Er worden geen gegevens gedeeld of betalingen verricht zonder uw toestemming.

Door deze wet kunt u:

 • Vanaf 2018 bedrijven toegang geven tot uw betaalrekening maar ook bijv. uw EPS Account.

 • Betalingen doen, rekeninginformatie ophalen en bijv. het saldo van uw rekening controleren.

U bepaalt zelf óf en wie u toegang wilt geven.

Waar moet u op letten:

 • Geef niet zomaar uw toestemming weg.

 • Controleer of de partij waar u uw toestemming aan wilt geven wel bevoegd is. Alleen bedrijven met een vergunning mogen u namelijk om deze toestemming vragen

 • Controleer of u het bedrijf wel kent, heeft u een relatie met dit bedrijf? Verwacht u van heen een dergelijk verzoekt? (Bijvoorbeeld: u gebruik een app voor een huishoudboekje en wilt hierin ook uw EPS Card in meenemen).

 • Pas op voor phishing e-mails van criminelen waarin zij dit onderwerp misbruiken voor fraudepogingen.

 • Controleer waarvoor u allemaal toestemming geeft en of u dat wel wenst.

 • U heeft ook het recht om de eventuele verleende toestemming weer in te trekken. Bekijk daarom ook van te voren goed wat het beleid van het bedrijf is als u uw toestemming wilt intrekken.

Is het veilig?

Uitwisselen van uw gegevens met derden blijft spannend. Let dus goed op de bovenstaande punten. Weet u het niet zeker? “Bij twijfel niet inhalen”, oftewel, indien u twijfelt wacht dan even met toestemming geven en vraag iemand om advies of kijk eerst wat voor recensies een bedrijf heeft op internet. Kijk voor meer informatie op: PSD2Bankieren.nl of de site van de Nederlandse Bank.


Bestel direct!

EPS Card is een Prepaid Mastercard®. U gebruikt de kaart als een gewone creditcard, maar met één verschil: u laadt zelf vooraf een bedrag op de kaart. U kunt uw EPS Card op elk gewenst moment herladen.


Bestel direct!
 • PIN betaling in Nederland en in het buitenland (EPS Plus Card)

 • Online shoppen, ook daar waar alleen creditcards worden geaccepteerd

 • Vliegtickets boeken, hotelkamers reserveren en auto’s huren*

 • Geld opnemen bij pinautomaten wereldwijd (EPS Plus Card)

 • Real time geld delen met anderen, ook in het buiteland (EPS Plus Card)

 • Effectief beheren en controleren van zakelijke uitgaven

 • EPS Card wordt geaccepteerd waar Mastercard® geaccepteerd wordt**

*Niet alle autoverhuurbedrijven accepteren Prepaid Mastercard®. Bekend is dat Avis, Hertz, SIXT Rent a Car en Europecar de Prepaid Mastercard® wel accepteren.

** Verkopende partijen behouden altijd het recht om Prepaid Mastercard® niet te accepteren. Dit is o.a. waar geen LIVE-verbindingen tot stand kan worden gebracht.

In lijn met de Mastercard® beleid kunt u de Prepaid Mastercard® niet gebruiken in Cuba, Iran, Japan, Noord Korea, Soedan, Syrië. Verder kunt in in Zuid-Amerika de Prepaid Mastercard® enkel gebruiken bij een Chip Capable ATM.


Bestel direct!

EPS Card is veilig. Net als bankpassen en kredietkaarten is de EPS Card beveilig met een chip en PIN code. Uw EPS Card is niet gekoppeld aan uw bankgegevens. U bent dus goed beveiligd tegen fraude.


Bestel direct!

De EPS Card is 3 jaar lang geldig. U betaald een jaarlijkse bijdrage van €35 per kalenderjaar. U bent zelf verantwoordelijk om op de vervaldatum te letten. Uw EPS Card wordt niet automatisch verlengd.


Bestel direct!

Bestellen / annuleren

U kunt uw bestelling binnen 14 dagen na activatie van uw kaart herroepen. Stuur een e-mail naar support@epscards.com Vermeld daarin uw naam, bedrijfsnaam, besteldatum, geboortedatum en reden van uw herroeping. Heeft u uw EPS Card nooit geactiveerd? Dan heeft u tot max. 30 dagen na aankoop recht op restitutie. Wij kunnen vragen om aanvullende documenten om de restitutie in orde te maken. U ontvangt uw geld terug binnen 30 werkdagen. Indien uw bestelling reeds is verzonden, zullen wij uw EPS Card blokkeren. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de vernietiging van uw kaart.


Bestel direct!

U kunt uw kaart opzeggen (ook wel annuleren genoemd) door een e-mail te sturen naar support@epscards.com. Vermeld daarbij uw naam, bedrijfsnaam, geboortedatum en reden van uw annulering. Let op: maak eerst uw saldo op door deze (online) te besteden of het geld op te nemen bij een betaalautomaat. Terugstorten is ook mogelijk, echter wordt hiervoor 1.5% over het bedrag in rekening gebracht.


Bestel direct!

De levertijd van de EPS Card bedraagt 6 tot 12 werkdagen.


Bestel direct!

Heeft u een bevestiging gekregen dat uw EPS Card wordt aangemaakt, maar deze niet heeft ontvangen? Indien u na 12 werkdagen geen EPS Card heeft ontvangen, neem dan contact op met ons team: bel naar +31 (0) 20 416 18 13 of e-mail support@epscards.com. Onze medewerkers helpen u dan zo spoedig mogelijk verder.


Bestel direct!

Gebruik

In het verleden logde u in d.m.v. van uw kaartnummer en de pincode, dit is tegenwoordig niet meer zo.

Controleer of u een nieuw EPS Account heeft aangemaakt. Zo niet, dan kunt u dit heel gemakkelijk doen via Inloggen -> Registreer. Er zijn twee stappen om de registratie te voltooien:

 1. Type uw 16-cijferige kaartnummer in zonder spaties.

 2. Bedenk een gebruikersnaam (niet het kaartnummer of uw e-mail )en wachtwoord. Ondertussen ontvangt u op uw mobiele nummer dat bij ons is geregistreerd een verificatie SMS. Vul de code in en voltooi het aanmaken van uw account.


Bestel direct!

Onze kaarten zijn Prepaid Cards en geen krediet- of bankproduct. Kaarthouders ontvangen daarom geen krediet en moeten ervoor zorgen dat ze voldoende beschikbaar saldo hebben om te betalen voor een transactie en de toepasselijke kosten. In uitzonderingssituaties, dus zelden, kan het voorkomen dat er een negatief saldo op uw EPS card ontstaat. Bijvoorbeeld vanwege een verandering in de wisselkoers of kosten van een buitenlandse pinautomaat. In dat geval moet u als klant direct het negatieve saldo aanvullen volgens artikel 3.6 van de Algemene Voorwaarden.

Wanneer u een betaling doet, gebeurt er van alles achter de schermen zodat uw betaling goed verloopt. Mastercard® heeft hiervoor regels opgesteld. Een betaling verloopt in meerdere stadia. Zo wordt nadat u akkoord heeft gegeven voor de betaling (autorisatie) het bedrag gereserveerd en pas in een later stadium door een handelaar afgeschreven (clearing). Wanneer, als gevolg van deze autorisatie- en clearing-afwikkelcyclus en de tijdschema’s die voor elk van toepassing zijn, een transactie door de handelaar wordt verwerkt voor een hoger bedrag dan het beschikbare saldo, ontstaat er een negatief saldo.

Een negatief saldo ontstaat over het algemeen om de volgende redenen:

 • Het uiteindelijke bedrag dat u moet betalen is hoger dan het autorisatiebedrag

 • Een handelaar dwingt een transactie d.m.v clearing zonder autorisatie, of door gebruik te maken van een eerder afgegeven autorisatie

 • Wisselkoers verschillen

 • Kosten van een PIN automaat

Indien een handelaar de regels voor transactieverwerking heeft overtreden, zal de uitgever van de card een onderzoek starten en dit proberen op te lossen via Mastercard® Chargeback (terugboeking)reglement. In afwachtig hiervan bent u als klant wel gehouden het negatieve saldo direct aan te vullen.

Is er bij u een negatief saldo ontstaan? Neem dan direct contact met ons op, wij kunnen dan eventueel een Chargeback in gang laten zetten.

Disclaimer:

De uitgever van de card heeft het absolute recht om een account te sluiten en een terugvordering in te dienen voor de relevante transacties, indien het account langer dan 60 dagen een negatief saldo heeft. Als onze terugvordering succesvol is, kunnen fondsen die op de rekening zijn betaald, alleen worden gebruikt om de account te crediteren en blijft het account gesloten.

Negatief saldo is geen consumentenkrediet, omdat er geen kredietlijn bij betrokken is en wij geen rente in rekening brengen aan consumenten.


Bestel direct!

Log in op uw EPS Account. Na het inloggen ziet u links een menu met een kopje ‘Kaart opladen’. Kies vervolgens de laadmethode die u wenst te gebruiken. U kunt op twee manieren uw EPS Card opladen:

 1. Laad met iDeal: een iDeal overschrijving (tot bedragen van €2500)

 2. Laad met bank tot bank overdracht: een bankoverschrijving naar uw eigen EPS Card IBAN-nummer (op werkdagen voor 11.00 overgeboekt, nog diezelfde middag op uw card)


Bestel direct!

U kunt bij 2,1 miljoen pinautomaten wereldwijd geld opnemen, mits uw cardlimiet dit toelaat.*

Met de EPS Plus Card en de EPS Card Zakelijk kunt u direct pinnen, u hoeft vooraf geen contact op te nemen met onze klantenservice en u kunt dagelijks maximaal €750 tot €1100 opnemen.

Heeft u een EPS Basis Card? Dan is de optie om contact geld op te nemen uit voorzorg gesloten en kunt u deze open laten zetten door contact op nemen met onze klantenservice via support@epscards.com. U kunt enkel geld opnemen binnen Nederland.

Wilt u wereldwijd* gebruik maken van uw uw pas? Dan kunt u uw card upgraden naar een EPS Plus Card.

*U kunt de card niet gebruiken in gesanctioneerde landen zoals, Cuba, Iran, Japan, Noord Korea, Krim, Soedan, Syrië. Verder kunt in in Zuid-Amerika de Prepaid Mastercard® enkel gebruiken bij een Chip Capable ATM.


Bestel direct!

Om uw pincode opnieuw te verkrijgen neemt u contact op met onze klantenservice. Kies achtereenvolgend optie 4 en optie 1 en volg de instructies. U wordt gevraagd het 16-cijfere EPS Card nummer in te vullen en uw geboortedatum. Let op: uw geboortedatum vult u als volgt in dd-mm-jj. Voorbeeld: 2 april 1967 wordt dan 020467. Als u verder de instructie volgt wordt de pincode opgenoemd aan de telefoon.

U kunt ons ook een e-mail sturen op support@epscards.com. Zorg er dan voor dat u de laatste 8 cijfers van uw card doorgeeft en postcode, huisnummer en geboortedatum. Wij controleren dan of uw 06-nummer nog klopt en zorgen ervoor dat u uw pincode per SMS ontvangt.


Bestel direct!

Het terugontvangen van een borgstelling of deposit van een reservering kan oplopen tot gemiddeld 30 werkdagen. Soms kan een borgstelling handmatig eerder worden vrijgegeven op uw EPS Card. Wilt u weten of dit ook in uw geval mogelijk is? Stuur dan een e-mail naar support@epscards.com. Vergeet niet de laatste 8 cijfers van uw EPS Card nummer, geboortedatum en reden van uw e-mail, onze klantenservice zal u dan verder helpen en indien nodig meer informatie opvragen.


Bestel direct!

Indien u uw EPS Card wilt opladen via iDeal, dient u allereerst rekening te houden met de oplaadlimieten voor uw EPS Card.

EPS Basic Card: max. 1 keer per dag opladen

EPS Plus Card/Zakelijk: max. 2 keer per dag opladen

Als bij Mollie wordt aangegeven dat de betaling is gelukt, vergeet dan niet te klikken op bestelling afronden! Anders kunnen wij niet garanderen dat de kaart wordt opgeladen. Is uw kaart niet opgeladen? Neem dan contact op met onze klantenservice op support@epscards.com.

*Het opgeladen bedrag mag niet hoger zijn dan de toegestane limieten voor uw EPS Card en het aantal opladingen per dag mag niet zijn bereikt. Mocht hier sprake van zijn en is het bedrag niet op uw EPS Card bijgeschreven? Wees gerust! Het bedrag wordt dan automatisch de eerstvolgende werkdag geleden of u ontvangt een e-mail van ons. Zorg dus altijd dat uw correcte e-mailadres bij ons bekend is.


Bestel direct!

Controleer allereerst of het bedrag van uw rekening is afgeschreven. Indien dit het geval is en het bedrag staat na uiterlijk 1 werkdag nog niet op uw EPS Card, neem dan contact op met ons via support@epscards.com. Vermeld daarin de laatste 8 cijfers van uw EPS Card nummer, postcode, huisnummer, geboortedatum, de reden van uw e-mail en tot slot een betaalbewijs. Onze klantenservice zal ervoor zorgdragen dat het bedrag zo spoedig mogelijk op uw EPS Card wordt geladen.

Let op: iDeal opladingen worden instant geladen, tenzij u uw oplaadlimiet of het maximale laadbedrag wat per dag op uw EPS Card mag worden geladen heeft bereikt. In deze gevallen wordt het bedrag de eerstvolgende werkdag op uw EPS Card geladen. Indien dit niet gebeurd, neem dan contact op via support@epscards.com.


Bestel direct!

IBAN

Een IBAN (International Bank Account Number) is een Internationaal bankrekeningnummer.


Bestel direct!

U vindt u IBAN in het Dashboard wanneer u bent ingelogd onder Kaartgegevens.


Bestel direct!

In uw eigen online bankomgeving kiest u voor overboeking of overschrijving. Kies nooit SWIFT. Vervolgens kiest u het gewenste bedrag dat u wenst over te boeken naar uw EPS Card en maakt u de overboeking.

Indien u bank het vraagt, vul dan onderstaande gegevens in:

Adres ontvangende bank: 1-2 Market Square Navan, Co Meath, Ireland

Rekeningnummer: uw EPS Card IBAN

Naam begunstigde: naam op uw EPS Card in reliëf

Omschrijving: uw EPS Card nummer


Bestel direct!

Alle EPS Card-houders hebben een eigen IBAN die verbonden is met zijn/haar EPS Card.


Bestel direct!

Fondsen zijn gemiddeld binnen 4 uur zichtbaar op uw EPS Card, mits de overboeking op een weekdag voor 11.00 is uitgevoerd. Boekt u de fondsen na 11.00 dan worden deze de eerstvolgende werkdag geladen. Overige ladingen buiten werktijd worden eveneens de eerstvolgende werkdag verwerkt.


Bestel direct!

Kosten voor het gebruik van de IBAN zijn het zelfde als iDeal of normale bankoverschrijving: 1,5% van het bedrag met een minimum van €2.

Indien het gaat om een uitgaande overboeking dan zijn de kosten €3 per keer.


Bestel direct!

Mastercard® ID Check

Voorheen bekend als Mastercard® 3D Secure Code. De Mastercard® ID check is geintroduceerd om het online betalen veiliger te maken en wordt door diverse webshops gebruikt: het beschermt uw EPS Card tegen mogelijk misbruik.

Je hoeft niet langer persoonlijke gegevens in tevoeren en je hoeft ook niet langer een wachtwoord te onthouden. Het enige wat wij nodig hebben is jouw mobiele telefoonnummer, zorg er dus voor dat uw mobiele nummer juist geregistreerd staat bij ons. De Mastercard® ID Check is een eenmalige code die u ontvangt en invoert tijdens de betaling met uw EPS Card. Hierdoor ben je nog beter beschermd tegen mogelijk misbruik.


Bestel direct!

U ziet onderaan het scherm in het klein ‘English’ staan. Als u hierop klikt verschijnt de tekst en uitleg in het Engels.


Bestel direct!

Indien u 3 keer foutief uw code heeft ingevuld bij de Mastercard® ID Check, wordt uw EPS Card geblokkeerd uit veiligheidsoverwegingen. Neem contact op met onze klantenservice om uw kaart te deblokkeren. U kunt dit doen middels een e-mail sturen naar support@epscards.com.


Bestel direct!

Contact

Heb je nog vragen? Wij helpen u graag!

Diefstal, kaart kwijt of pincode vergeten?

Tel: 088-3334440 (normaal tarief)

voor EPS-kaarthouders:

support@epscards.com

Voor nieuwe klanten:

info@epscards.com